Slovensky
English

Najnovšie fotografie
Nová fotografiaNová fotografiaNová fotografiaNová fotografia

Zdieľať

Noc v mlyne s bábkovými rozprávkami

Ako každý rok, aj tentokrát patrila prvá májová sobota (5.5.) obľúbenému podujatiu NOC V MLYNE vo Veľkých Teriakovciach. Jeho brány privítali po zimnej prestávke viac ako 80 návštevníkov. Okrem dvoch bábkových rozprávok v podaní hercov Divadla z domčeka z Hriňovej, na nich čakal aj Janko Hraško v (nad)životnej veľkosti.

 

 

Viac fotografií nájdete vo Fotogalérii - TU.


Prvá z rozprávok bola o malom prešibanom Jankovi Hraškovi a jeho ceste za svojim tatkom. A tá bola naozaj dobrodružná. Okrem stavania mosta z halušiek a orania na voloch, sa mu podarilo prekabátiť aj bohatého pána a domov sa vrátil s kopou dukátov.

 


Počas prestávky medzi predstaveniami sa návštevníci mohli na prízemí mlyna s Jankom Hraškom aj odfotiť. Čakal na nich v rôznych podobách - maľovaný na kulisách aj ako maska v (nad)životnej veľkosti.



Zvyšok večera patril rozprávke o kozliatkach. Tie boli nebojácne a vlka sa im podarilo premôcť tak, že odpadol a zaspal. Keď sa mama koza vrátila domova vlk sa prebral a spoločne ho presvedčili, že je ich sluha. Nakoniec všetko dobre dopadlo - kozliatka ostali celé a aj vlk sýty.

 


Na záver rodičov s deťmi z mlyna vyprevadil Janko Hraško so sladkou odmenou.

Hercom, návštevníkom, ako aj našim dobrovoľníkom, ktorí pomohli pred, počas aj po podujatí, ďakujeme a tešíme sa na Noc v mlyne 2019.


 

Podujatie sa uskutočnilo s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja v rámci projektu Podujatia v mlyne - Tradične aj netradične V.



Foto: Kika Furmanová a Samuel Bencső, dobrovoľníci o.z. OZVENY

Spracovala: Kika Furmanová, dobrovoľníčka o.z. OZVENY

 


publikované: 18. mája 2018
prečítané: 1402 krát



Odkazy
odkaz


odkaz


odkaz


Page By Peter Boháčik (c) 2009. XHTML 1.0, CSS 2.0, optimalizované pre rozlíšenie 1024x768 a vyššie
HTML valid CSS valid
(c) Občianske združenie OZVENY 2010