Slovensky
English

Najnovšie fotografie
Nová fotografiaNová fotografiaNová fotografiaNová fotografia

Zdieľať

POZVÁNKA: Slivkové hody sa blížia

Varenie slivkového lekváru v kotlíku, ochutnávku slivkových špecialít, výstava Kuchyňa starej matere, heligonkári a dve ľudové hudby - to ponúknu tohtoročné Slivkové hody, ktoré sa konajú v sobotu 17. septembra 2016 od 14:00 hod. pri teriakovskom mlyne.


Pozrite si, ako bolo minulý rok - TU.


Príďte si pochutnať na slivkových dobrotách, medzi ktorými nebudú chýbať ani slivkové pirohy, knedle či lokše so slivkovým lekvárom a priamo z kotlíka budete môcť skúsiť, ako chutí čerstvo uvarený slivkový lekvár. K tomu padne vhod aj za "kalíščok" tekutých sliviek :-)

Popri tom si budete môcť v mlyne pozrieť výstavu pod názvom Kuchyňa starej matere a zaspomínať si na dnes už mnoho zabudnutých vecí, ktoré kedysi využívali naše staré mamy pri varení a pečení.

O dobrú náladu sa okrem dobrého jedla a samotných stretnutí so známymi postarajú heligonkári Jarko Petrinec z Antalky a Andrej Kamenský z Kružna, ktorých neskôr vystriada ľudová hudba Sestry Sihelské z Poltára a ľudová hudba Jána Demeho z Klenovca.

Brány mlyna budú otvorené od 14:00 do 18:00 hod.


Podujatie je realizované s finančnou podporou Miestnej akčnej skupiny MALOHONT, Banskobystrického samosprávneho kraja a občianskeho združenia OZVENY (2 % z daní fyzických a právnických osôb).

 

>>> Pre zväčšenie plagátu kliknite na obrázok. <<<

 


publikované: 2. septembra 2016
prečítané: 1435 krát



Odkazy
odkaz


odkaz


odkaz


Page By Peter Boháčik (c) 2009. XHTML 1.0, CSS 2.0, optimalizované pre rozlíšenie 1024x768 a vyššie
HTML valid CSS valid
(c) Občianske združenie OZVENY 2010